Afvallen

Afvallen gaat niet over het juiste DIEET maar over de juiste MINDSET, met coaching en hypnose help ik jou de KNOP om te krijgen.

Tiny Slomp; leefstijlcoach en hypnotherapeut in Opende (op de grens van Groningen en Friesland in de regio Drachten, Surhuisterveen, Grootegast, Leek en Marum)
afvallen door te vasten

Stel je hebt alles al geprobeerd

Alle diëten en methoden zijn al voorbijgekomen, maar toch val je elke keer weer terug in oude patronen….

Het draait niet om het “juiste dieet”, dit bestaat namelijk niet. Een dieet is geen oplossing voor je verdere leven. Afvallen begint in je hoofd, ik help jou om de “knop” om te krijgen zodat jij zélf de regie pakt over een gelukkig en gezond leven.

HOE ZOU HET VOELEN ALS…

  • Je met gemak een wijntje of chocola afslaat omdat jij het halen van je doel belangrijker vindt?
  • Je vanzelf kleinere porties neemt, omdat je simpelweg geen behoefte hebt aan meer
  • Je geen chips en chocola meer nodig hebt om je beter te voelen maar je daar andere tools voor hebt?
  • Je water drinken moeiteloos je prioriteit maakt boven frisdrank of alcohol
  • Je je saboteurs de mond kunt snoeren en zegt: “YES, ik ga ervoor!”
  • Je bewegen leuk gaat vinden en het elke dag WIL omdat het zo goed voelt
  • Je moeiteloos je lange termijn genot (gezondheid en geluk) boven je korte termijn genot (toegeven aan snoepen en bankhangen) stelt
  • Je zelf regie en controle hebt over je geluk, gewicht en gezondheid?
regie over geluk en gezondheid
Als ervaringsdeskundige en emotie-eter weet ik precies hoe jij je voelt

leuker kunnen we het niet maken

We komen steeds meer te weten over afvallen en de verschillende oorzaken die gewichtsverlies in de weg staan. Toch blijft het aloude principe altijd overeind; afvallen is een kwestie van energiebalans; meer verbranden dan je inneemt.

Je verbranding wordt vaak beïnvloed door allerlei factoren; stress, slaap, hormonen, leeftijd, medicatie etc. Echter weegt dit nog steeds niet op tegen het effect van het innemen van minder energie en extra verbranden door beweging. Het mooie is ook dat al deze factoren positief beïnvloed worden een gezond voedings- en beweegpatroon. Win-win zou je zeggen.


Als je goed leert luisteren naar de signalen van je lichaam, dan hoef je geen calorieën te tellen. Als je leert luisteren naar het signaal “honger of trek” zonder ruis van signalen als gewoonte, verveling, emoties of sociale druk, dan maak je vanzelf andere keuzes en gaat afvallen ook lukken.

Samen naar de kern
Tijdens de Bewust Buiten Belevenis krijg jij inzicht in jouw doelen en wat jou tegenhoudt deze te bereiken

maar hoe krijg ik die knop om?!

Wat een gezonde leefstijl inhoudt weten we meestal wel. Ook is al deze informatie online te vinden, of op deze pagina . Maar die KNOP omkrijgen zodat jij een gezond gewicht bereikt en je nieuwe leefstijl je leven lang volhoudt, is een ander verhaal.

Laat dát nou net mijn specialiteit zijn!

Gedragsverandering begint bij bewustwording van je patronen, je saboteurs en je belemmerende gedachten, vanuit die bewustwording help ik jou met het ombuigen en zetten we kleine stapjes richting échte en blijvende verandering. Zonder dieet en zonder gedoe.

Als je wil afvallen bied ik verschillende opties:

WAT DOEN WE NIET?

Voedingsanalyse of weekmenu’s voorschrijven. Indien gewenst/nodig voorzie ik hierin maar er ligt geen nadruk op. Jij bent namelijk zelf de expert over jouw lichaam en leven. Het gaat vooral over motivatie en mindset om vanuit jezelf te komen tot positieve gedragsverandering.