Tiny’s Taferelen

TINY HEF ALTIED WAT TE PIEP’n

ik zelf de regie gepakt

Een uitspraak van mijn vader als ik weer eens voor de zoveelste keer ziek was. Goedbedoeld hoor, niets dan liefde voor mijn ouders en hun goede zorgen.

Maar het heeft wel een zaadje geplant voor mijn belemmerende overtuiging: “ik mag niet ziek zijn”. Wat een frustratie en gevoel van tekortschieten als ik me weer eens ziek moest melden met een luchtweginfectie of rugpijn. Want mijn werkgever dacht dit ook vast: “Tiny stelt zich aan”

Als coach en ervaringsdeskundige weet ik als geen ander hoe het voelt om vast te zitten in de impasse van ziektewet, schuldgevoel en negatieve overtuigingen.

Ik heb dit kunnen doorbreken met coaching zodat ik minder negatief ging denken. En met een gezonde leefstijl zodat ik me fysiek ook beter ging voelen.

Lees hier mijn ervaringsverhaal

HET MONSTER IN JE BREIN!

Amygdala is het monster in je brein
𝑺𝒂𝒎𝒆𝒏 𝒎𝒆𝒕 𝒅𝒆 𝒉𝒂𝒎𝒔𝒕𝒆𝒓 𝒃𝒓𝒆𝒏𝒈𝒕 𝒅𝒆 𝒂𝒎𝒚𝒈𝒅𝒂𝒍𝒂 𝒔𝒕𝒓𝒆𝒔𝒔 𝒆𝒏 𝒅𝒆𝒑𝒓𝒆𝒔𝒔𝒊𝒆

De naam “amygdala” klinkt als een gevaarlijke spin, het is het gedeelte in je hersenen waar je negatieve emoties en negatieve herinneringen opgeslagen liggen. Samen met zijn handlanger de hamster, een gevaarlijk duo!

Bij chronische stress krijgt je amygdala vrij spel; je bent sneller geneigd tot negatief denken en tot emotie-eten. Lees er hier alles over en bekijk het filmpje waarin Eric Scherder alles uitlegt…..

Snel 10 kilo afvallen

Hoe kan ik snel afvallen

Snel 5 kilo afvallen

Afvallen zonder sporten

Zo snel mogelijk 10 kilo afvallen

Hoe kan ik in een week 5 kilo afvallen

We willen zo snel mogelijk van ons buikvet af

Dit zijn de meest gebruikte zoektermen op Google in de categorie afvallen. Hoor jij ook bij deze zoekers en wil jij ook graag snel afvallen? Lees er hier alles over…

Niet loslaten, maar omarmen

Ik krijg én geef vaak het advies “loslaten”. Heeft iemand kritiek?… loslaten. Maak je je té druk om je gewicht?… Probeer het eens wat los te laten. Verdriet? Ach… dat moet je gewoon loslaten. MAAR HOE DAN?! denk ik dan vaak. Ik heb bijvoorbeeld nog steeds moeite met mijn arbeidsongeschiktheid. Ik ben overgevoelig voor kritiek als iemand bijvoorbeeld zegt: Oh, je kan met je rugklachten wel suppen of je huis verven? Ik worstel al 2 jaar met “loslaten” of met de andere dooddoener “een plekje geven”. Zou handig zijn als ik daar dan ook een gereedschapskist bij zou krijgen. Lees verder

Uit balans? Pak je regie terug

Herken je het? Feestjes / een verbouwing / een ziek familielid / zorgen om je relatie of een vriendschap die niet lekker loopt / stress op het werk? Je hoofd staat totaal niet naar gezond leven en voor je het weet val je terug in oude patronen.

De afgelopen 3 maanden was ik zelf ook totaal uit balans en ik merk dat ik dan ook snel in mijn oude valkuilen trap van fastfood en chips. Tijd voor een actieplan om de regie terug te pakken

Tijd voor een actieplan om de regie terug te pakken. Wil je dit ook? Lees dan verder. Ook ben ik benieuwd naar JOUW “happy-lijstje”, de mijne lees je in het blogje.

Kwetsbaar maar krachtig

“Als ik maar 25 kilo lichter ben, dan zijn al mijn problemen opgelost. Als ik weer slank ben, dan krijg ik vast een leuke baan. Als ik weer in maat 38 pas, word ik weer gelukkig.”

Een greep uit mijn gedachten anno 2000

Dit soort gedachten kwamen bij mij regelmatig voor. Afgelopen week was de 22e verjaar- en sterfdag van het stil geboren dochtertje van mijn broer en schoonzus. Een gebeurtenis die enorm veel impact op mij had. Het rouwen viel samen met de rouw om onze eigen kinderloosheid die in die periode definitief bevestigd werd. Een rouw die ik eerst had weggestopt in een carrière en eten. Het rouwen om Suzanne luidde een periode in van depressie, burn-out en heel veel overgewicht. Lees verder…

Zet je vet aan het werk en boost je verbranding

Zet je vet aan het werk!

Metabole stoornissen

Je doet zo je best, je eet theoretisch gemiddeld minder dan je verbrandt, je zet keurig je 10.000 stappen per dag en nog val je niet af. Waarschijnlijk heb je al meerdere diëten gevolgd en ben je zo langzamerhand ten einde raad. Je hebt het gevoel dat je lichaam je in de steek laat. Je kan diëten tot je een ons weegt, maar vooral dát gaat niet op, er gaat niet eens een ons af! Wat is er dan aan de hand? Wellicht heb je een metabole stoornis, dat wil zeggen dat je vetverbranding verstoord is… lees hier wat het is en wat je kan doen om je verbranding te boosten.

Laat je niet voor de gek houden

#AFVALLENZONDERDIEET IS BULLSHIT

Als het te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het dat vaak ook… Ook ik gebruik de hashtags en slogans “afvallenzonderdieet”, “nooitmeerlijnen” en promoot dat je juist MEER mag eten in plaats van minder. Of dat je jezelf niets moet verbieden; niks moet en alles mag. Klinkt leuk allemaal he, maar ergens vind ik het ook misleidend want het klinkt alsof het allemaal vanzelf gaat. En dat gaat het zeker niet! Lees verder

Stimuleer je zelfherstellend vermogen

En profiteer van je “pret”- hormonen

Snot voor de ogen

Zondag heb ik me een uur het snot voor de ogen gefietst op de ATB, een hartslag van gemiddeld 137 bpm met pieken van 168. Zwaar buiten adem, hangend over het stuur op het tandvlees even tot het uiterste gaan. HEERLIJK! Af en toe doe ik dit bewust om mijn lijf even een flinke opdonder te geven en te genieten van de endorfinepiek die ik dan ervaar. Hier zit een hele theorie achter. Voor mijn chronische rugklachten heb ik een jaar of 3-4 geleden een intensief revalidatietraject afgelegd, ook stond ik onder behandeling van de Rugpoli in Delden. Aan mijn rugklachten op zich is niet veel meer te doen. De tussenwervelschijven zijn beschadigd en geven hernia-achtige pijnklachten. Toch heb ik geleerd om pijn en de beleving van pijn te beïnvloeden. Lees verder….