Tiny’s Taferelen – blogs

VÁST WEL

Intermitterend vasten (intermittent fasting), 36, 48 of 72 uur vasten, eetrust… allemaal verschillende vormen van vasten met verschillende doelen. Ik ben geïnteresseerd in de effecten van vasten op autofagie oftewel celvernieuwing, bloedsuikerregulatie, metabolisme / vetverbranding en vooral mindset.

vasten
Volg de link voor mijn ervaring met vasten

Ik heb 72 uur gevast, in deze dagen veel gedaan met zelf-hypnose en Wim Hof ademhaling met als doel “loslaten wat me niet meer dient”. Lees hier mijn ervaringen.

PIJN ZIT TUSSEN DE OREN

Bioresonantie, kleurentherapie, klankschaalsessies, accupunctuur, frequentietherapie, healing, magneetarmbanden, kruidenpreparaten… been there, done that! Ik heb een heel scala aan alternatieve geneeswijzen geprobeerd tegen uiteenlopende klachten. De meeste van bovenstaande behandelingen vind je in het register van de Vereniging tegen Kwakzalverij.

Gezondheid zit tussen je oren
Lees hier over MIJN alternatieve geneeswijze

WE WILLEN DAT HET WERKT

Pijn en ziekte zijn voor een groot deel door je onderbewustzijn te beïnvloeden. Dit is ook het principe van veel alternatieve geneeswijzen. We wíllen dat het werkt, en daarom werkt het! Jammer is dat de alternatieve industrie, aangevoerd door grote namen als Richard de Leth en Vivian Reijs, hier zo’n commercieel circus van maakt!

EN TOCH WERKT HET

En toch werkt het… Want we WILLEN dat het werkt! Maar het kan ook anders… Lees hier verder over MIJN alternatieve geneeswijze

IK HEB ME JAREN GESCHAAMD VOOR MIJN PRUIK

jarenlang heb ik me geschaamd voor mijn pruik
jarenlang heb ik me geschaamd voor mijn pruik

het begon met een kaal plekje…

Op m’n 14e kreeg ik een kaal plekje bovenop mijn hoofd ter grootte van een gulden… in die tijd droeg je je haar hoog getoupeerd met zeep erin zoals de bandleden van the Cure. We dachten dat het door de zeep kwam, of de puberteit… het zou wel weer overgaan….

Maar het ging niet over en uiteindelijk moest ik een pruik dragen waar ik me jarenlang voor geschaamd heb. Nu weet ik dat schaamte een zinloze emotie is, daarom ga ik van schaamte naar acceptatie en van acceptatie naar actie door mijn verhaal te delen… Lees hier verder

TINY HEF ALTIED WAT TE PIEP’n

ik zelf de regie gepakt

Een uitspraak van mijn vader als ik weer eens voor de zoveelste keer ziek was. Goedbedoeld hoor, niets dan liefde voor mijn ouders en hun goede zorgen.

Maar het heeft wel een zaadje geplant voor mijn belemmerende overtuiging: “ik mag niet ziek zijn”. Wat een frustratie en gevoel van tekortschieten als ik me weer eens ziek moest melden met een luchtweginfectie of rugpijn. Want mijn werkgever dacht dit ook vast: “Tiny stelt zich aan”

Als coach en ervaringsdeskundige weet ik als geen ander hoe het voelt om vast te zitten in de impasse van ziektewet, schuldgevoel en negatieve overtuigingen.

Ik heb dit kunnen doorbreken met coaching zodat ik minder negatief ging denken. En met een gezonde leefstijl zodat ik me fysiek ook beter ging voelen.

Lees hier mijn ervaringsverhaal

HET MONSTER IN JE BREIN!

Amygdala is het monster in je brein
𝑺𝒂𝒎𝒆𝒏 𝒎𝒆𝒕 𝒅𝒆 𝒉𝒂𝒎𝒔𝒕𝒆𝒓 𝒃𝒓𝒆𝒏𝒈𝒕 𝒅𝒆 𝒂𝒎𝒚𝒈𝒅𝒂𝒍𝒂 𝒔𝒕𝒓𝒆𝒔𝒔 𝒆𝒏 𝒅𝒆𝒑𝒓𝒆𝒔𝒔𝒊𝒆

De naam “amygdala” klinkt als een gevaarlijke spin, het is het gedeelte in je hersenen waar je negatieve emoties en negatieve herinneringen opgeslagen liggen. Samen met zijn handlanger de hamster, een gevaarlijk duo!

Bij chronische stress krijgt je amygdala vrij spel; je bent sneller geneigd tot negatief denken en tot emotie-eten. Lees er hier alles over en bekijk het filmpje waarin Eric Scherder alles uitlegt…..

Snel 10 kilo afvallen

Hoe kan ik snel afvallen

Snel 5 kilo afvallen

Afvallen zonder sporten

Zo snel mogelijk 10 kilo afvallen

Hoe kan ik in een week 5 kilo afvallen

We willen zo snel mogelijk van ons buikvet af

Dit zijn de meest gebruikte zoektermen op Google in de categorie afvallen. Hoor jij ook bij deze zoekers en wil jij ook graag snel afvallen? Lees er hier alles over…

Niet loslaten, maar omarmen

Ik krijg én geef vaak het advies “loslaten”. Heeft iemand kritiek?… loslaten. Maak je je té druk om je gewicht?… Probeer het eens wat los te laten. Verdriet? Ach… dat moet je gewoon loslaten. MAAR HOE DAN?! denk ik dan vaak. Ik heb bijvoorbeeld nog steeds moeite met mijn arbeidsongeschiktheid. Ik ben overgevoelig voor kritiek als iemand bijvoorbeeld zegt: Oh, je kan met je rugklachten wel suppen of je huis verven? Ik worstel al 2 jaar met “loslaten” of met de andere dooddoener “een plekje geven”. Zou handig zijn als ik daar dan ook een gereedschapskist bij zou krijgen. Lees verder

Uit balans? Pak je regie terug

Herken je het? Feestjes / een verbouwing / een ziek familielid / zorgen om je relatie of een vriendschap die niet lekker loopt / stress op het werk? Je hoofd staat totaal niet naar gezond leven en voor je het weet val je terug in oude patronen.

De afgelopen 3 maanden was ik zelf ook totaal uit balans en ik merk dat ik dan ook snel in mijn oude valkuilen trap van fastfood en chips. Tijd voor een actieplan om de regie terug te pakken

Tijd voor een actieplan om de regie terug te pakken. Wil je dit ook? Lees dan verder. Ook ben ik benieuwd naar JOUW “happy-lijstje”, de mijne lees je in het blogje.

Kwetsbaar maar krachtig

“Als ik maar 25 kilo lichter ben, dan zijn al mijn problemen opgelost. Als ik weer slank ben, dan krijg ik vast een leuke baan. Als ik weer in maat 38 pas, word ik weer gelukkig.”

Een greep uit mijn gedachten anno 2000

Dit soort gedachten kwamen bij mij regelmatig voor. Afgelopen week was de 22e verjaar- en sterfdag van het stil geboren dochtertje van mijn broer en schoonzus. Een gebeurtenis die enorm veel impact op mij had. Het rouwen viel samen met de rouw om onze eigen kinderloosheid die in die periode definitief bevestigd werd. Een rouw die ik eerst had weggestopt in een carrière en eten. Het rouwen om Suzanne luidde een periode in van depressie, burn-out en heel veel overgewicht. Lees verder…