Een ei hoort erbij

Eieren zijn gezond

Eieren zitten vol met eiwit, mineralen en vitamines. Je kan prima dagelijks een eitje eten. Er zitten veel voedingsstoffen in die je lichaam goed kan gebruiken, denk aan mineralen als ijzer, fosfor, seleen en zink. Maar ook onmisbare B-vitamines en vitamine A en D zijn te vinden in een ei.

Cholesterol

Eierdooiers bevatten vrij veel cholesterol. Dat is dan ook meteen de reden dat het vroeger werd afgeraden om elke dag een ei te eten en waarom vaak wordt geadviseerd maximaal 3 eieren per week te eten. Het cholesterol in een ei is echter nauwelijks van invloed op het totale cholesterolgehalte in het bloed, dus dat is geen reden om eieren te laten staan.

Eerlijke Eiersalade

Wist je dat eiersalade uit de supermarkt 27-30 ingrediënten bevat variërend van suiker tot smaakversterkers en andere rommel die je niet nodig hebt. Zet deze eerlijke eiersalade eens op tafel, deze salade maak je eenvoudig met hooguit 5-6 ingrediënten.

  • 4 hardgekookte eieren
  • 2 eetlepels mayonaise / yoghonaise (ik maakte deze eiersalade met crème fraiche en een beetje yoghurt)
  • Kerriepoeder
  • Bieslook
  • Zout en peper naar smaak.

Meer weten over eieren

Wil je nog meer weten over eieren? Hoe je ze bijvoorbeeld het beste kunt bewaren of ben je op zoek naar nog meer lekkere en gezonde eierrecepten? Ga dan naar de website van Puur Gezond; in de webshop vind je hun ei-special.

Bron: Puur Gezond