Pijn zit tussen de oren

Pijn en ziekte zijn voor een groot deel door je onderbewustzijn te beïnvloeden. Dit is ook het principe van veel alternatieve geneeswijzen. We wíllen dat het werkt, en daarom werkt het! Jammer is dat de alternatieve industrie, aangevoerd door grote namen als Richard de Leth en Arie Boomsma, hier zo’n commercieel circus van maakt!

Gezondheid zit tussen je oren

Bioresonantie, reiki, kleurentherapie, klankschaalsessies, accupunctuur, frequentietherapie, healing, magneetarmbanden, kruidenpreparaten… been there, done that! Ik heb een heel scala aan alternatieve geneeswijzen geprobeerd tegen uiteenlopende klachten. De meeste van bovenstaande behandelingen vind je in het register van de Vereniging tegen Kwakzalverij.

VERDIENMODEL

En daar kan ik me heel goed in vinden. En ook weer niet. Eén van Nederlands grootste gezondheidsgoeroes Richard de Leth werd eens Kwakzalver van de Maand omdat zijn verdienmodel niet is gebaseerd op orthomoleculaire voedingsadviezen maar op de verkoop van supplementen. Net als Vivian Reijs en Arie Boomsma dit doen. Net als de aanbieders van bloedtesten waar ALTIJD uitkomt dat je tekorten hebt aan de supplementen of visolie die de aanbieder “toevallig” zelf verkoopt. Ik vind het “wij van WC-eend, adviseren WC-eend” principe misleidend.

onnodige supplementen

EN TOCH WERKT HET

Wij zijn zo hard op zoek naar erkenning van onze pijn, en willen zó graag een oplossing dat we graag de hulp inroepen van een alternatieve genezer. Een genezer die we zélf uitkiezen omdat we er heilig in geloven. Een genezer die altijd wel een arts zo ver krijgt om zijn methode met wat cijfertjes op te leuken, een genezer die diverse succesverhalen in zijn portfolio heeft. Het werkt want we WILLEN dat het werkt! En daar komt de kracht van ons brein om de hoek. Je WILT dat het werkt en daarvoor ga je onbewust het bewijs leveren. De belangrijkste genezer ben je namelijk zélf!

JE BENT ZELF JE BESTE MEDICIJN

Daarom geloof ik ook zo in de kracht van een positieve mindset en hypnose. Hypnose is een buitenbeentje bij de Vereniging tot Kwakzalverij, ergens past het niet in hun beleid maar een psychiater en bestuurslid van de Vereniging heeft verklaard dat hypnose absoluut geen kwakzalverij is te noemen gezien het vele wetenschappelijke bewijs dat het echt werkt. Zonder dure pilletjes, gewoon met je BREIN. Want dat is eigenlijk hoe deze vage alternatieve geneeswijzen werken; jij WIL dat het werkt en dan gebeurt het ook. Dat is ook een vorm van hypnose en mindset.

KAN JE ALLES GENEZEN?

Nee, dat denk ik niet. Dan krijg je Jomanda-achtige toestanden. Ik wil absoluut geen genezing claimen. Maar ik denk dat je brein wel een groot deel van het werk kan doen bij onverklaarbare klachten, chronische vermoeidheid en zéker bij pijnmanagement. Maar ook als ondersteuning van reguliere behandelwijzen.

PIJNSIGNAAL HERPROGRAMMEREN

Pijn is niets anders dan een signaal vanuit je… juist ja BREIN. Pijn is een alarmsignaal; er is iets mis, je moet je verbrande hand koelen, niet meer op die gebroken voet lopen, niet zitten want je hebt een hernia. Echter blijft zo’n pijnsignaal vaak “hangen”; 90% van chronische pijnklachten worden veroorzaakt door een “foutje” in je programmering. Dit is vergelijkbaar met fantoompijn na een amputatie. Je brein denkt nog steeds dat er letsel is en blijft alarmeren. Dit foutje in de programmering kan je re-booten.

TUSSEN DE OREN

Dit herprogrammeren is niet zo eenvoudig als ik het nu laat klinken. We zeggen vaak “het zit tussen de oren” maar daarmee impliceer je dat je BEWUST de klachten kunt beïnvloeden. En zo werkt het dan weer niet. Dit wordt gereguleerd door je onderbewustzijn, het centrum waar al je herinneringen en ervaringen worden opgeslagen. Je onderbewustzijn bepaalt 95% van je dagelijkse gedachten en handelen en kan je niet zomaar even beïnvloeden. Als jouw kritische filter ook maar een fractie van twijfel bespeurt, wordt het al moeilijk. Vandaar dat de kwakzalvers zoveel ervaringsverhalen en zogenaamde medische onderbouwing leveren, allemaal om jou te beïnvloeden. Met hypnose ga je om deze kritische factor heen en kan je rechtstreeks herprogrammeren. Geloof je niet in de kracht van hypnose? Dan zal ook dat niet werken!

kracht van je brein

HOE WERKT DIT VOOR MIJ?

Zoals hierboven beschreven, heb ik ook veel geprobeerd en volg ik nog steeds alternatieve therapieën als shiatsu en frequentie-therapie. Maar mijn belangrijkste wapen in de strijd is mijn brein door het actief herprogrammeren van het pijnsignaal. Ik heb op deze manier 6 jaar lang mijn rugklachten maar ook mijn immuun-stoornis onder controle kunnen houden. Helaas heb ik regelmatig een beknelde zenuw, pijn is dan daadwerkelijk een nuttig waarschuwingssignaal dat ik mijn rust moet nemen en niet kan zitten. Toch ben ik in staat om deze pijn te beïnvloeden door middel van zelfhypnose en koudetraining. Met daarnaast een gezonde leefstijl!

koud dippen heeft mijn voorkeur

WAT WIL JE NU ZEGGEN TINY?

Wat ik wil zeggen is; vertrouw op de kracht van je onderbewustzijn. En heb je hier indirect de hulp van een alternatieve geneeswijze voor nodig, dan is dat prima maar laat je niet meeslepen in behandelplannen van duizenden euro’s en laat je niet allerlei pillen en poeders aanpraten. Dát wil ik zeggen.

Bron: Vereniging tegen kwakzalverij