Lekker-in-je-vel-jurk

Op de bruiloft van Frank en Hilda (2007)

Gisteren heb ik mijn kast opgeruimd. Er bleven onder andere 21 jurkjes over. Dat is inclusief de ik-hoef-de-deur-niet-meer-uit-jurkjes, de past-eigenlijk-niet-meer-maar-te-leuk-om-weg-te-doen-jurkjes, de als-ik-mijn-buik-inhoud-dan-lukt-het-net-met-corrigerend-ondergoed-jurkjes, het sollicitatiejurkje, het feestjurkje, het toen-ik-40-werd-maar-kan-nu-écht-niet-meer-jurkje, alle niks-mis-mee-jurkjes en mijn old-time-favourite-jurkje.

Dat laatste jurkje heb ik in 2007 geleden gekocht voor de bruiloft van één van mijn beste vriendinnen. Een tijdloos bruin/taupe geruit jurkje. Precies de goede lengte, mooie stof, verhult waar hij verhullen moet en het belangrijkst; ik voel me er supergoed in. Tenminste…. Als hij PAST! Dit jurkje is mijn maatgever. Ik ga niet alleen af op de weegschaal, maar het jurkje moet ook passen en lekker zitten. En dat doet hij momenteel niet. De rits kan al wel weer dicht maar zo lang kan ik écht mijn buik niet inhouden. Ook zie je het nadeel van corrigerend ondergoed; het moet ERGENS heen hè. Momenteel geen gezicht, dus ik ben maatregelen aan het nemen.

Zorgen dat ik nét iets minder inneem dan ik verbrand, proberen mijn dagelijkse stappendoel te halen, ik zwem bijna dagelijks en ik neem de fiets voor kleine boodschapjes in het dorp. Ik probeer extra water te drinken, ik houd me wat in met het warm eten, kies verantwoorde tussendoortjes, ik neem wel regelmatig wat lekkers maar met mate. Ik hoef het jurkje volgende week niet aan hoor, want reële doelen stellen is ook belangrijk. Maar mijn streven is om in mijn lekker-in-mijn-vel-jurk op de Kerstfoto 2020 te staan. Dat is over 14 weken, zo’n 4 a 5 kilo te gaan. Valt mee dus nu schiet ik snel in mijn weekend-netflix-luie-stoel-teckel-op-schoot-jurk!