Levenslang of Lang zal je leven?

13 juli 2020:

Levenslang of Lang zal je Leven?

Ik hoor van veel mensen die op hun gewicht letten dat ze “levenslang” hebben, er altijd mee bezig moeten zijn, of nooit meer kunnen genieten. Maar laten we het eens van de positieve kant bekijken en levenslang zien als lang-zal-je leven?

Overgewicht en obesitas zijn de 5e doodsoorzaak wereldwijd, ik vind dat schokkende cijfers. Ook blijkt het merendeel van de mensen die opgenomen worden met corona-gerelateerde klachten overgewicht te hebben. Maar moeten we daarom meteen een crash-dieet gaan volgen? NEE, alsjeblieft niet. Dit komt je gezondheid zéker niet ten goede en uiteindelijk zal je waarschijnlijk zwaarder worden door het beroemde jojo-effect. Je kan zo’n streng dieet niet volhouden, geeft op en voelt je gefrustreerd. Worst case ga je die frustratie nog weg proberen te eten ook.

Zoals ik al eerder heb benadrukt draait alles om balans. Zorgen dat je energie-intake iets lager is dan je verbranding, maar ook balans tussen in- en ontspanning. Balans tussen de ene dag een feestje en lekker meedoen, en de volgende dag weer iets strenger. Het gaat niet altijd om tegenstellingen, gezond en genieten gaan prima samen! Lekker bewegen is toch geen straf? En gezond eten kan toch ook gewoon LEKKER zijn?

Een BGN-gewichtsconsultente helpt jou om die balans te vinden. Ik ga met jou kijken waar de balans doorslaat. We maken stap-voor-stap aanpassingen in je levensstijl zodat jij het gevoel van levenslang gaat omdenken naar Lang-Zal-Ik-Leven!