Mindmachine

Ik maak elke hypnosesessie persoonlijk; met de speciaal aangepaste Mindmachine werk ik met eigen scripts.

Tiny Slomp; leefstijlcoach en hypnotherapeut in Opende (op de grens van Groningen en Friesland in de regio Drachten, Surhuisterveen, Grootegast, Leek en Marum)

korte uitleg Mindmachine in het filmpje:

Werken met geluid en licht al eeuwenoud

Al vanaf de oudheid wisten de Sjamanen en medicijnmannen dat door het gebruik van vuur en trommels andere bewustzijnsstaten ervaren konden worden. De flikkerende vlammen en het ritmische geluid van de trommels wekten een trance op die inzichten, antwoorden en kracht leek te verschaffen. Je herkent zelf misschien wel het rustgevende effect van staren in een haardvuur?

Afstemmen op de juiste frequentie


De meest optimale frequentie van je hersengolven voor hypnose is tussen 4-7 hertz, de zogenaamde Thetagolven. Met de mindmachine breng ik jou met geluiden en lichtpulsen snel en effectief in deze modus. Zo worden mijn instructies zo optimaal mogelijk door jouw onderbewustzijn opgenomen.

De Mindmachine kan programma’s op verschillende niveaus afspelen. Er zijn programma’s om te ontspannen, voor-ingesproken sessies maar ook geluid- en lichtprogramma’s die specifiek op de gewenste Theta-frequentie werken.

Ik werk voornamelijk op Theta-frequentie

Onze hersenen genereren vier soorten hersengolven te weten: Beta, Alpha, Theta and Delta. Hersengolven zijn kleine, elektrische trillingen met verschillende frequenties. Deze golven worden opgewekt door de hersenhelften. De golven worden gemeten in trillingen per seconde, de eenheid hiervan wordt Hertz (Hz) genoemd, en kan worden gemeten met EEG-apparatuur.

Beta hersengolffrequenties 13-20 Hz De Betagolven worden geassocieerd met een normale, alerte en wakkere bewustzijnstoestand. De aandacht is gericht op de externe omgeving en concrete problemen oplossend. U bent hoogstwaarschijnlijk in de “Beta staat” wanneer u dit leest

Alpha hersengolffrequenties 8-13 Hz Alphagolven treden op als iemand zich volledig ontspant, wanneer de ogen gesloten zijn. Alpha golven produceren vredige gevoelens, warme handen en voeten, een gevoel van welbehagen, bevorderd een goede slaap, reduceert angsten en stimuleert ons immuunsysteem.


Theta hersengolffrequenties 4-7 Hz Theta verschijnt als het bewustzijn wegglijdt naar sufheid. Thetagolven worden gevonden in staten van diepe ontspanning, waarbij de aandacht volledig naar binnen is gericht. Theta activiteit wordt ook wel geassocieerd met bruisende creatieve inzichten, Twilight (“slaap”) leren en heldere mentale beelden. Deze staat wordt ook gevonden in meer ontwikkelde mediterenden oscilleren tussen 4 en 8 Hz. Theta is de meest ideale staat voor hypnose.


Delta hersengolffrequenties ½-4 Hz De deltastaat is de langzaamste van de hersengolven activiteiten. Het wordt gevonden gedurende diepe slaap en heel soms in heel ervaren mediterenden.

Bron: Kasina Mindmachine

Uniek eigen concept

Met de Mindmachine en de lichtbril breng ik jou in een bepaalde staat van “zijn”; trance of hypnose. Omdat ik niet van “standaard” houd, heb ik de Mindmachine aangepast zodat ik tegelijkertijd via de microfoon, rechtstreeks op jouw koptelefoon voor diepere “ontvangst”, instructies kan geven.

Tijdens de sessie volgen we eerst een programma dat jouw hersenfrequentie omlaag brengt van 22-2 hertz, ik breng je gedurende dit deel in hypnose. Vervolgens speel ik het programma op 7 hertz, de meest optimale frequentie om jouw onderbewustzijn opnieuw te programmeren. We eindigen de sessie met het “energize” programma op beta-niveau zodat je fris, helder en alert uit hypnose komt.

massage om je bewustzijn af te leiden

Massagestoel voor “afleiden” bewustzijn

Tijdens de sessie lig je in deze comfortabele stoel met massagefunctie, dit zorgt ervoor dat je bewustzijn afgeleid wordt en je nog makkelijker in hypnose komt.

Klinkt allemaal spannend en ingewikkeld maar iedereen ervaart deze sessies als zeer ontspannend en helend. Je houdt ALTIJD een bepaalde staat van bewustzijn en er gebeurt NIETS tegen je wil. Mijn enige missie is JOU helpen en daarvoor maak ik gebruik van deze fantastische technische hulpmiddelen.

Kom eens langs voor een proefsessie! Als je daarna een traject van minimaal 3 sessies afneemt is dit helemaal GRATIS.