Over Tiny

Ik ben Tiny Slomp, 49 jaar en woonachtig in het prachtige Opende (GR) samen met mijn vriend, twee part-time pleegdochters en 2 honden.

Enige jaren geleden kreeg ik ernstige rugklachten, hierdoor ben ik inmiddels volledig “arbeidsongeschikt” geraakt. Dat woord past niet bij me, ik denk graag in mogelijkheden, niet in beperkingen. Omdat ik steeds minder ging werken en ik mijn tijd graag nuttig wilde besteden ben ik gaan studeren.

Oorspronkelijk ben ik docente Nederlands en Engels maar dit is er nooit van gekomen. Ik heb 25 jaar in het bedrijfsleven gewerkt, voornamelijk als inkoper. Wat ik heb gemerkt is dat ik in deze jaren heel goed heb leren luisteren en dóór te vragen naar de échte behoefte van mijn klant. Ik vind het ontzettend fijn om met mensen te werken en om iets voor iemand te kunnen betekenen.

Zelf ben ik ervaringsdeskundige in het afvallen, mijn BMI is ooit >34 geweest maar door het maken van de juiste keuzes en in balans te blijven, lukt het om een gezond BMI < 25 vast te houden.

Wat ik bij mijn lijnpogingen vooral heb geleerd is; doe maar normaal en pas je leefgewoonten stapsgewijs aan, dan houd je het het langst vol. Wat ook geldt; zoek hulp van iemand die je begrijpt en aanvoelt wat je nodig hebt. Waar je je verhaal kan doen, iemand die je motiveert en inspireert, iemand die jouw stok achter de deur kan zijn.

Als je aan jezelf en je gewicht gaat werken heb je niet “levenslang”, ik ga liever uit van lang-zal-ze-leven. Ik wil je graag helpen om je weer letterlijk en figuurlijk LEKKER IN JE VEL te laten zitten!

Kom eens langs voor een kopje koffie/thee, dan maken we kennis en wie weet kan ik iets voor je betekenen.

Viva la Vida!

Het schilderij “Viva la Vida” van Frida Kahlo

Mijn motto: “Viva la Vida”. Letterlijk betekent dit “Leve het Leven”. Geïnspireerd op het lied van Coldplay geschreven door Chris Martin.

‘Viva La Vida’ is een directe verwijzing naar een schilderij van de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo. Kahlo leed aan polio, een gebroken rug en chronische pijn. “Ze heeft een hoop meegemaakt in haar leven en toch begon ze met het schilderen van een groot schilderij met daarop ‘Viva La Vida'”, zegt Chris Martin tijdens een interview met Rolling Stone in 2008. “Ik waardeer de gedurfdheid ervan.”

“Het nummer Viva la Vida van Coldplay gaat over een koning die zijn koninkrijk verliest. Een deel van de tekst gaat over een anti-autoritaire blik op het leven. Aan de ene kant worden we omringd door de overheid, maar aan de andere kant zijn we gewoon mensen met emoties en gevoelens. We gaan vroeg of laat allemaal dood.” Zorg wel dat je gelééfd hebt als het jouw beurt is.

Ik houd van het nummer, van de geweldige tekst die iedereen mag interpreteren op zijn/haar eigen manier. Het verhaal en schilderij van Frida Kahlo spreken me aan. Ondanks pijn en beperkingen blijft ze vechten en dit laatste schilderij met de watermeloenen in levendige kleuren vind ik prachtig! “Leve het leven” is wat ik wil uitdragen. Geniet van wat je hebt, wees zuinig op je lichaam en zorg daar goed voor.