Over Tiny

Mijn streven is om altijd het beste uit mezelf te halen! Dan kan ik ook het beste uit JOU halen! Ik ben Tiny Slomp, 53 jaar en woonachtig in het prachtige Opende op de grens van Friesland en Groningen (gemeente Westerkwartier).

Tiny Slomp : Viva la Vida
Viva la Vida

denken in mogelijkheden

Enige jaren geleden kreeg ik ernstige rugklachten, hierdoor ben ik in 2020 volledig arbeidsongeschikt geraakt. Dat woord past niet bij me, ik denk graag in mogelijkheden, niet in beperkingen. Lees hier mijn struggle met het fenomeen ziek-zijn en wat mijn gezondheidsproblemen me uiteindelijk hebben opgeleverd.

Omdat ik steeds minder ging werken en ik mijn tijd graag nuttig wilde besteden ben ik de opleiding BGN-gewichtsconsulent gaan volgen. En zo werd op 6 juli 2020 mijn praktijk TinySlomp.nl een feit. Inmiddels ben ik me veel breder gaan scholen, gewichtsconsulent “dekt de lading” niet meer. Gezond en gelukkig zijn bevat meer aspecten dan alleen gewicht.

Vlinder als metafoor voor transformatie
Mijn metafoor is de vlinder; het proces van ontpoppen waarbij kwetsbaarheid ook kracht is, vind ik prachtig.

De echte behoefte

Oorspronkelijk ben ik docente Nederlands en Engels maar dit is er nooit van gekomen. Ik heb 25 jaar in het bedrijfsleven gewerkt, voornamelijk als inkoper. Wat ik heb gemerkt is dat ik in deze jaren heel goed heb leren luisteren en dóór te vragen naar de échte behoefte van mijn klant. Ik vind het ontzettend fijn om met mensen te werken en om iets voor iemand te kunnen betekenen.

Coachgesprek in de praktijk
Het geeft mij zoveel voldoening om mensen écht te helpen

Coaching en gedragsverandering heeft binnen mijn werk en opleiding altijd mijn grote interesse gehad. Daarom heb ik ook meteen “Coach voor Lijf en Leven” opgenomen in mijn logo. In de 3 jaar dat ik puur als BGN-gewichtsconsulente heb gewerkt, heb ik me veel bijgeschoold op het vlak van coaching. Inmiddels ben ik NLP-coach, leefstijlcoach en hypnotherapeut.

Kom eens langs voor een kopje koffie/thee, dan maken we kennis en wie weet kan ik iets voor je betekenen.

afweerstoornis

Ik heb een afweerstoornis, daardoor extra gevoelig voor met name luchtweginfecties. Ook corona of een koortslip kan voor mij vervelende gevolgen hebben. Daarom een vriendelijk verzoek om dit te melden als je een afspraak hebt!

Geïnteresseerd in mijn achtergrond qua ervaring en opleiding?

Viva la Vida!

Viva la Vida - Frida Kahlo
Het schilderij Viva la Vida

Mijn motto: “Viva la Vida”. Letterlijk betekent dit “Leve het Leven” zo heet het schilderij van Frida Kahlo. Kahlo was een mexicaanse kunstenares die leed aan polio, een gebroken rug en chronische pijn. Ze was een enorme vechter en doorzetter. 

Haar schilderij inspireerde Chris Martin tot het schrijven van het nummer Viva la Vida:

“Het nummer Viva la Vida van Coldplay gaat over een koning die zijn koninkrijk verliest. We gaan vroeg of laat allemaal dood. Zorg wel dat je gelééfd hebt als het jouw beurt is.” (interview Chris Martin in Rolling Stone)

“Leve het leven” is wat ik wil uitdragen. Geniet van wat je hebt, wees zuinig op je lichaam en zorg daar goed voor.