Snel 10 kilo afvallen

Hoe kan ik snel afvallen

Snel 5 kilo afvallen

Afvallen zonder sporten

Zo snel mogelijk 10 kilo afvallen

Hoe kan ik in een week 5 kilo afvallen

Killerbody

Dit zijn de meest gebruikte zoektermen op Google in de categorie afvallen. En als je deze volgt kom je uit bij zogenaamd snelle maar dure oplossingen, vaak streng koolhydraatarm of ketogeen en vaak in combinatie met maaltijdvervangers of “supplementen”. De mooiste beloften komen voorbij: “10 kilo in 5 weken”, “snel buikvet verliezen” etc.

95-98% van de diëten mislukt

Helaas volgt hier de grote spoiler: Onderzoek wijst uit dat je met dergelijke diëten inderdaad snel kunt afvallen maar zodra je stopt in 95% van de gevallen weer aankomt. Dat je daarnaast je hele stofwisseling en suiker- en hormoonhuishouding in de war stuurt, wordt vaak vergeten. Het “mislukken” is bewezen door het feit dat 95-98% van de diëters na een jaar weer op hetzelfde gewicht zitten of zelfs zwaarder geworden zijn. Wat wél werkt, lees je verderop.

We kiezen graag voor pillen en poeders

Gezond, goedkoop en gemakkelijk

Een van de autoriteiten op het gebied van overgewicht; internist en hoogleraar obesitas Liesbeth van Rossum van het Erasmus MC beaamt deze cijfers. Snel afvalllen is mogelijk, maar blijvend gewichtsverlies is een heel ander verhaal! Dat staat of valt met blijvende gedragsverandering. Je zult structureel iets aan je eet- en leefpatroon moeten veranderen wil je blijvend resultaat houden. Dit gaat misschien niet zo snel als je zou willen, maar is wel de gezondste, goedkoopste én voor de lange termijn de gemakkelijkste manier.

Wat werkt wel?

Wat het mooiste is bij alle diëten en kuren die snel afvallen, meer energie, mooiere huid en een strakker lichaam beloven: Enkele adviezen komen altijd weer terug, als je deze nu eens stap voor stap gaat toepassen, dan kom je al een heel eind. Het moeilijkste hieraan is niet het bedenken wat je wel of niet eet, dat weet je vaak zelf wel. Het moeilijkste is de blijvende gedragsverandering, inzicht in je valkuilen en het volhouden.

Gratis advies

De basisadviezen krijg je van mij, helemaal gratis en voor niks:

  • Laat tussendoortjes eens staan, zorg voor 3 volwaardige maaltijden
  • Eet veel groente
  • Zorg voor voldoende ontspanning en een goede nachtrust
  • Zorg voor voldoende beweging, combineer cardio met spierversterkende oefeningen
  • Drink 1,5 tot 2 liter water per dag
  • Vermijd producten met “snelle” koolhydraten als koek, snoep, witte rijst en pasta
  • Meer tips: zie de uitleg van Puur Gezond

Als je bereid bent om vele euro’s voor een kuur of programma neer te tellen en je daarbij wekenlang aan een superstreng regime wilt houden, dan moeten deze tips een makkie zijn toch? Toch?

Als je dit geprobeerd hebt, en het blijkt toch moeilijker dan je dacht, dan weet je me te vinden.