Virtuele maagband

Wel de voordelen van een maagband maar niet de nadelen van een operatie? Dan is een virtuele maagband misschien iets voor jou. Ik mag het officiële virtuele maagband concept van Hypnovital toepassen om jou op verantwoorde en gezonde wijze te laten afvallen.

Maagband iets voor jou?
Ik vertel er graag meer over!

Voor wie?

De virtuele maagband is, net als de “gewone” maagband, geschikt voor mensen met aanzienlijk overgewicht (bmi 30+) en voor mensen die problemen hebben met “overeten”. Een maagband zorgt ervoor dat je minder en anders gaat eten.

Een virtuele maagband is zeker geen quick fix. Allereerst staat een gezonde leefstijl voorop. Heb je geen zwaar overgewicht en / of ben je vooral een emotie-eter dan is coaching gecombineerd met hypnose gericht op afvallen in een “Lekker in je vel”-traject  meer geschikt.

Ik ga graag met je in gesprek om te kijken wat het beste bij jou past!

Bereik je doelgewicht met een virtuele maagband

Hoe werkt de virtuele maagband

Ons onderbewustzijn maakt geen verschil tussen werkelijkheid en fictie. We laten het onderbewustzijn “geloven” dat er een operatieve ingreep van een maagband heeft plaatsgevonden. Natuurlijk weten we op een bewust niveau dat dit niet zo is, maar dat maakt voor het onderbewustzijn weinig uit. Je handelt vanuit je onderbewustzijn en zal dus écht ervaren dat je sneller vol zit en gezondere keuzes maakt.

Jouw brein onderscheidt fictie niet van werkelijkheid en denkt dat je echt geopereerd bent

Voorwaarden virtuele maagband

Als je een virtuele maagband overweegt, gaan we eerst in gesprek. Er zijn meerdere factoren die bepalen of je geschikt bent:

 • Motivatie! Naast de maagband zul je zelf ook hard aan de slag moeten met je leefstijl. Zo mag je bijvoorbeeld geen frisdrank of vruchtensap meer drinken en krijg je na elke sessie huiswerk zoals dagelijks een half uur wandelen en een dagboekje bijhouden.
 • BMI >30
 • Jouw overgewicht wordt veroorzaakt door te grote porties eten
 • Heb je een lager BMI of heeft jouw overgewicht een andere oorzaak zoals emotie-eten, of ben je vooral een grazer, dan is een losse sessie en/of coaching meer geschikt.
Er wordt in hypnose een kleine “voormaag” gecreëerd waardoor je minder zult gaan eten


Het traject:

Allereerst hebben we een kennismakings- oriënterend gesprek en bepaal ik of je in aanmerking komt. Over en weer stemmen we onze verwachtingen af en ik leg uit wat het traject inhoudt. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend.

 1. Uitgebreide intake, inzoomen op je doelen en ondertekenen behandelingsovereenkomst
 2. Eerste hypnose sessie: de pre-operatieve fase (1 week later)
 3. De maagband wordt aangelegd in hypnose (2 weken later)
 4. Wanneer nodig ga ik jouw maagband strakker of losser afstellen (2-3 weken later)
 5. Boost-sessie om nieuwe gezonde gewoonten te ankeren (2 weken later)
  • Vervolgens luister je 4 weken lang thuis de zelfhypnose-opname

Het gehele traject duurt ongeveer 3 maanden. In deze 3 maanden ben ik altijd bereikbaar voor vragen / extra ondersteuning.

Mijn grote pré is dat ik zowel hypnotherapeut als leefstijlcoach ben, zodat we zowel op onbewust als bewust niveau aan optimaal resultaat kunnen werken.

De sessies vinden plaats in mijn praktijk
“de Cocon”

Lees hier alvast enkele succesverhalen!

Kosten:

zie pagina “Tarieven”

Vragen? Of een afspraak maken? Gebruik de what’s app button!